zaterdag 19 januari 2013

Respect!

(De Volkskrant, 18 januari 2013)

In de eerste helft van de voetbalcompetitie werd NEC-speler Kevin Conboy maar liefst drie keer uit het veld gezonden. De laatste keer was in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Nadat zijn poging om een been van Aaron Meijers te breken was mislukt, werd Conboy met de rode kaart weggestuurd. Bij het verlaten van het veld vertoonde de voetballer geen berouw, maar reageerde hij zich af op omstanders, meubilair en gebouwen. NEC-trainer Alex Pastoor liet toen fijntjes weten dat Conboy het hem steeds makkelijker maakte om de samenstelling van het elftal te bepalen.

Soit. Dit speelde zich af in het pre-Nieuwenhuizen tijdperk, dus valt het Conboy niet aan te rekenen. Na de gewelddadige dood van de Almeerse grensrechter in hebben de voetbalbond, de spelers en trainers uit het betaalde voetbal, de clubs en de sponsors in december samen iets nieuws bedacht. Met z'n allen. 'Out-of-the box'. Voortaan zullen zij elkaar respecteren, zullen ze geweld vermijden, zullen ze beschaafd doen en zullen ze het goede voorbeeld geven aan de jeugd. Eerst nog even een paar weken vakantie, maar dan .....

Gisteren was de eerste wedstrijd na de winterstop. De miljonairs van PSV hadden een tijdje in Thailand van het warme weer genoten, en ze mochten nu aantreden tegen de modale voetballers van Pekswolle die getraind hadden in het Turkse Belek, tussen de spelers van gewone Nederlandse amateurverenigingen.

De heren van PSV gooiden er met de pet naar, ze liepen te zeuren en te zeiken, en Erik Pieters ging nog iets verder. Pieters, die ook voor december al was uitverkoren om af en toe in het Nederlands Elftal het goede voorbeeld aan de jeugd te geven, probeerde wraak te nemen door matchwinner Fred Benson te mishandelen, faalde zelfs daarin, werd met een rode kaart weggestuurd, misdroeg zich in woord en gebaar op zijn weg naar de kleedkamer, en probeerde een muur te slopen. Toen dat niet lukte liet hij zich van zijn stoerste kant zien. Hij stelde zijn eigen gezondheid (spieren, pezen, slagaders) in de waagschaal door met blote handen een glazen deur te slopen. Heel flink, Erik!  RESPECT!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten