zaterdag 17 november 2012

Keurig net links-progressief likeurglas

"Je verwacht het misschien niet bij zo'n keurig nette links-progressieve VPRO-coryfee, maar het is echt zo: voor elke thuiswedstrijd knoopt Hanneke Groenteman haar Ajax-shawl om en stapt ze in de metro richting Gein, op weg naar de Arena, op weg naar Ajax, op weg naar de ultieme ontspanning."

Een citaat uit Volkskrant Magazine van 17 november 2012.

Je verwacht het misschien niet maar de keurig nette links-progressieve Volkskrant vergast de lezers elke zaterdag op een blaadje met beschaafde roddels over bekende Nederlanders (en - in een speciaal rubriekje - hun foute kleding), wat gepraat over eten, wijn, liefdesproblemen en ander hedonistisch plezier, en vooral veel - heel veel - sluikreclame voor mooie hebbedingetjes. Liever nog: mooi, duur en niet al te functioneel.

Ontzettend leuk: dit glas. € 40 per stuk. Natuurlijk heb je er een stuk of wat nodig: voor elke gast één. Eén? Een heleboel! Eerst de drankjes een paar keer in een verkeerd glas schenken. "(...) pas wanneer het gevuld wordt zien we voor welke drank het glas bedoeld is." Lachen!
Het werkt: elke week aarzel ik. En: elke week blader ik het magazine toch even door. Als keurig nette links-progressieve man kan ik drukwerk waarop ik ben geabonneerd toch niet ongelezen in de oud papierbak gooien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten