dinsdag 23 oktober 2012

Rijks H.B.S. A en B en M.S.v.M.


Vandaag, na veertig jaar, even terug bij mijn oude school in Amersfoort. Vooral de hoeklokalen, die een stukje uitsteken in de parkachtige tuin, roepen herinneringen op. Dat waren vroeger de practicumlokalen: het scheikundelokaal met de zuurkasten, het natuurkundelokaal met elektriseermachines, buizen van Toricelli en meer, het biologielokaal met het kabinet met opgezette dieren en organen op sterk water.

Het 'programmaboekje' van het leerjaar 1969-1970 beschreef gedetailleerd wat we als leerlingen aan leermiddelen moest aanschaffen. Voor handtekenen 'een tekendoos van 26 x 14 x 6½ cm' met nauwkeurig omschreven inhoud, voor scheikunde 'een witte laboratoriumjas met zichtbare naamaanduiding', voor biologie onder andere 'een cahier met wit gelijmd papier doorschoten', en 'een doosje met spelden, een fijne pincet, een eenvoudig vergrootglas, een scheermesje in veiligheidhoudertje'.

Ik heb er  mooie herinneringen aan. Ook aan de 'rode shorts (Rianta)' die de meisjes bij Lichamelijke Oefening droegen onder de 'witte shirts (Tweka, Jansen & Tilanus)'.Geen opmerkingen:

Een reactie posten