zondag 2 september 2012

De Volkskrant vonktIn de supermarkt overkomt het me nogal eens. Dan wil ik mijn favoriete koekjes uit het schap halen, of een lekker soepje, maar dan zie ik een bordje hangen: "Nu geheel vernieuwd", "Nieuwe receptuur". Jammer dan; dan voortaan maar een ander merk kopen.

Nou weet ik van de receptuur van koekjes en soep niks af. Extra pijnlijk is het als tijdschriften hun eigen schrijfsels gaan veranderen én aanprijzen. Want ik kan wel lezen.

De Volkskrant begon gisteren de introductie van het nieuwe zaterdagse katern Vonk met de volgende woorden: "Vaak is niet gebrek aan informatie een probleem maar een overdaad aan informatie. En aan desinformatie. Genoeg voor iedereen om zijn eigen wereldbeeld steeds opnieuw mee te bevestigen".

Tsja, hoe kun je je eigen verleden beter bezoedelen ? En wat zal de toekomst dan brengen ? "In Vonk staan achtergrond- en opinieartikelen en alles daartussenin. We koesteren daarbij onafhankelijk denken. Stukken door auteurs, van binnen en buiten de Volkskrantredactie, die conclusies durven trekken en die schrijven over dingen die hun kunnen schelen."

Maar dat wilde ik verdorie ALTIJD AL. En dat wil ik verdorie in de HELE krant, niet in één wekelijks katern ! En al die andere weekendbijlagen dan ? Die blijven vol staan met een overdaad aan desinformatie om mijn wereldbeeld mee te bevestigen ? De zin "V staat te trappelen om de weekendbijlagen op te dissen, smakelijk én inhoudelijk", lijkt daar wel op te duiden.

Een andere krant, dan maar ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten