zondag 30 september 2012

Jurgen Locadia

Vanaf 1982 bezocht ik een paar jaar lang bijna alle thuiswedstrijden van Ajax. Het was niet de meest glorieuze periode in de Amsterdamse voetbalgeschiedenis. Maar wel een leuke periode. We juichten voor Tscheu La Ling, Simon Tahamata en Piet Schrijvers. Maar daarnaast verschenen er telkens nieuwe jeugdige talenten op het veld. Zelfs de stadion-speaker wist soms niet wat hem overkwam. Ik herinner me dat een heel balvaardig, jong, zwart, robuust kereltje door de speaker werd aangekondigd als 'Arie Winter'. Hij scoorde die middag en hij was het middelpunt van veel -onder andere journalistieke- belangstelling.

Debutanten in Ajax 1 scoorden vaak. Na afloop kon je ze spreken, of -als je dat zou willen- aanraken. Studio Sport meldde eens dat een jeugdige Ajacied door zijn onderwijzer uit de klas was geroepen. De trainer was aan de telefoon: de jonge linksbuiten moest 's avonds een Europa Cup wedstrijd in het Olympisch Stadion spelen. Presentator Anette van Trigt vroeg zich nog af of hij wel toestemming van zijn moeder zou krijgen om laat naar bed te gaan.

Vandaag debuteerde Jurgen Locadia in het eerste elftal van PSV. Hij scoorde binnen twintig minuten drie keer. Ik zit dan met mijn bord op schoot op een interview met hem te wachten. Maar we kregen hem niet te zien en te horen. Volgens Studio Sport: omdat PSV hem geen interview toestond.

1 opmerking:

  1. Laten we er een rechtsbuiten van maken, Lulco.
    Een Bergkamp, een Weggelaar, een Blanker(14-0)

    BeantwoordenVerwijderen